Indretning med fransk og svensk nostalgi med stemning og personlighed

mandag den 3. oktober 2011

Så er den nye uge igang og hvad er bedre end at starte mandag morgen med et friskbagt brød ?
Hos os bager vi tit det, der hedder Verdens bedste brød og har du endnu ikke smagt det, så prøv det !! kan klart anbefales - nemt og smager helt fantastisk med den lækre sprøde skorpe som et rigtigt fransk landbrød skal smage.
Du kan tilsætte krydderurter og kerner, tranebær mm. som du har lyst til, men smager også skønt bare som et morgenbrød med hvedemel.

Opskriften kommer her :
625 gram mel
5 dl vand
2 tsk salt
Gær på størrelse med en ært.

Rør gæren ud i vandet i en stor skål, og bland salt óg mel ned i vandet. bland det hele kun lige til alt melet er vådt, det skal ikke æltes som alm. opskrifter skal.

Lad dejen hæve i 12 timer. Underden lange hævning bliver det let og luftigt og fyldt med store bobler. Den lange hævning er grunden til at man ikke behøver at ælte brødet. Gæren gør det arbejde som du ellers skulle gøre selv. Den kan godt tåle at hæve længere.
Jeg hæver det altid i køleskabet natten over og tager det så ud om morgenen, hvor det hæver ved stuetemperatur om formiddagen.
Så har vi lækkert brød til "ulvetimen", når børnene kommer hjem fra skole :-)...

Efter hævningen :
Hæld dejen ud på et meldækket bord. Fold den sammen i 3 led. Først den ene vej og så den anden.
Læg den i et smurt fad eller på et meldækket viskestykke og fold viskestykket sammen over den, og lad den hæve i 2 timer mere.
Bag brødet i en gryde inde i ovnen. Grydens låg holder dampen fra dejen inde. Så varer det længere om at skorpen sætter sig og bliver hård. Det gør at brødet hæver mere op inde i ovnen. Jeg bruger en alm støbejerns gryde med støbejerns låg til.

Varm ovnen op til 250 grader. Kom en mellemstor gryde ind i ovnen imens så gryden er varm, når dejen kommes i.. Dejen må kun kunne fylde gryden halvt op.

Når dejen er hævet færdig vendes den over i den varme gryde. Der kommes låg på, og den sættes ind i ovnen.
Er ovnen ikke varm nok bliver skorpen nemt for tynd og blød. Jeg bruger varmluftsovn.

Den skal bage i 30 minutter ved 250 grader med låg
Efter 30 minutter lader du den bage i 15 minutter ved 230 grader uden låg.

Lad Verdens bedste brød køle i mindst 20 minutter inden servering.
Denne opskrift med Verdens Bedste Brød kommer fra Kvalimad.dk, som er en fantastisk madblog, der har de skønneste opskrifter og gode mad tips.

Prøv det og lad mig endelig høre jeres mening om brødet :-)

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kan man ikke bage det uden gryde . Jeg har ikke sådan en gryde. Kh Lisbeth

Ellen sagde ...

Mmm det ser veldig godt ut! Så flott kjøkkenmaskin du har:) Klem Ellen.

Conny - Frøken Klara sagde ...

Hej Anonym.
Nej, Verdens bedste brød skal bage i ovnen i en eller anden form med låg på. Det behøber ikke, at være en gryde som min; det kan også bare være en Römertopf eller den der lignende fra Tubberware... men i en form med låg på i ovnen skal den ! :-).
Hej Ellen, tak for din søde kommentar.

Anonym sagde ...

Hej Conny
Tusind tak for din skønne opskrift. Investerede i en skøn cremefarvet røremaskine som din . Bagte dit super brød dog med grove melsorter og valnødder. Det blev til et kanon lækkert brød. Tak for ideen med gryde..alle tiders :0) !!
Kh
Bente
Helnæs

Conny - Frøken Klara sagde ...

Hej Bente. Tusind tak for din søde tilbagemelding. Dejligt at høre, at det også blev en succes hos dig. Søde hilsner fra Conny

Related Posts with Thumbnails